BugBounter, şirketler ile bağımsız siber güvenlik uzmanlarından oluşan ekosistemini platform üzerinde bir araya getiriyor
Şirketlerin güvenlik açıklarını bulma ve doğrulama ihtiyacını kitle kaynak kullanımıyla hızlı ve güvenilir bir şekilde gidermek için yola çıkan BugBounter, şirketler ile bağımsız siber güvenlik uzmanlarından oluşan ekosistemini platform üzerinde bir araya getiriyor.
2019 yılının Ocak ayında Arif Gürdenli, Murat Lostar ve Ozan Vakar tarafından kurulan BugBounter, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi ve toplamda 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Şirketlerin güvenlik açıklarını kolayca tespit etmelerini hedefleyen BugBounter, oldukça basit bir çalışma mantığına sahip.
BugBounter sisteminde yer alan uzmanlar, ilgili şirketin taranmasını istedikleri kaynaklardaki güvenlik açıklarını buluyor ve bu açıkları BugBounter üzerinden raporluyor. Raporların kalitesi ve doğrulaması platformda kontrol edildikten sonra şirketlere iletiliyor.
Bu raporların karşılığında ise uzmanlar buldukları açıkların derecesine bağlı olarak para ödüllerini, hediyeleri, hediye çeklerini veya özel takdir duyurularını kazanabiliyor. Yurt dışında HackerOne ve Bugcrowd gibi önemli rakiplere sahip olan girişim, platformun hem müşteri hem de tedarikçi tarafındaki topluluğa butik hizmet kalitesini sunarak bir adım öne geçmeyi hedefliyor.
Şu an için herhangi bir yatırım almayan BugBounter’ın yatırım görüşmelerine aktif olarak devam ettiğini de belirtelim. BugBounter, komisyonlar ve üyelik ücretleri üzerinden gelir elde etmeyi hedefliyor.
Onaylanan ve ödemeleri gerçekleştirilen raporlar üzerinden belirli bir komisyon alacak olan girişim, farklı üyelik kategorilerine yönelik olarak günlük, haftalık veya aylık otomatik açık tarama hizmetleri, yapay zeka ile işlenmiş zafiyet verilerinden üretilen koruyucu önlem paketleri ve kişiselleştirilmiş danışmanlık hizmetleri gibi kapsamı değişen servisler de sağlayacak.
Türkiye’den yola çıkarak önce bölgesel sonra da küresel seviyede siber güvenlik ihtiyaçlarını kitle kaynağı, çözüm ortakları ve yapay zeka ile karşılayacak ekosistem kurmayı hedefleyen girişim, güvenlik açıklarının tespit edilmesi hizmeti ile başlayıp, iş planında olan diğer katma değerli hizmetleri de dahil ederek müşterilerinin yanında olmayı planlıyor.