Petrol Ofisi, Nielsen tarafından yapılan pazar araştırmasında gerçek tüketiciler tarafından akaryakıt alanında ‘Yılın Seçilmiş Ürünü’ seçilen Active-3 teknolojili V/Max yakıtlarının farkını, gerçek kişilerin deneyimi üzerinden anlatmaya devam ediyor.
Petrol Ofisi, reklam filminde oynayacak gerçek tüketicinin seçiminde ise farklı bir yol izledi. Diğer marka kullanıcılarından 100 gerçek tüketiciye, “Tek tam depo kullanımda dahi motoru yüzde 100’e kadar temizler, ilk depodan itibaren korur, yüzde 4’e varan tasarruf sağlar.” sözü veren Active-3 teknolojili V/Max serisi iki depo yakıt kullandırılarak deneyimleri anlattırıldı.
Petrol Ofisi, %98’i memnun kalan bu gerçek tüketiciler arasından reklam yüzü olarak etkinlik fotoğrafçısı Emre Irmak’ı seçerek yeni filminde oynattı. “Yakıt Var, V/Max Var” serisinin diğer reklam filminde ise Kartal Oto Sanayi Sitesi ustalarından Kemal Sözcü oynadı.
Reklam filminde gerçek kişilerin yakıt deneyimlerinin yanı sıra, uzman ve bağımsız uluslararası kuruluş IPSOS tarafından yapılan akaryakıt memnuniyeti araştırmasından çıkan “deneyenlerin yüzde 98’i, Petrol Ofisi’nden aldığı yakıtı önermektedir” sonucu da mesaj olarak yer alıyor. Çekimleri şubat ayında tamamlanan ve bahar aylarında yayına girmesi planlanan Petrol Ofisi’nin yeni reklam filmleri, pandemi süreci nedeniyle ağustos ayında TV’lerde yayınlanmaya başlandı.
Odaklarına aldıkları müşteriyi mutlu edecek, talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak, ona dokunacak, fayda sağlayacak ürün, hizmetler geliştirdiklerine vurgu yapan Petrol Ofisi CMO’su Beril Alakoç, markanın yeni reklam filmleriyle ilgili olarak şunları ifade etti:
“Petrol Ofisi’nin sektöre bakış açısı, ciddiyet, cesaret ve samimiyete dayalıdır. Tüm iletişim ve kampanyalarımızda lidere yakışan şekilde, gerçekçi, hakiki bir tavır sergiliyoruz. Bu doğrultuda, her zaman ve her açıdan müşteriyi odağımızda tutarak, gerçeklik temeline oluşturduğumuz bir pazarlama stratejisi ile veriye dayalı analizlerimizle çalışmalar yürütüyoruz. Gerek geliştirdiğimiz tüm bu ürün ve hizmetler gerekse gerçeklik temeli üzerinde yürüttüğümüz çalışmalarımız, tüketici tarafında karşılığını buldu. Bugün reklam filmlerimizde gerçek kişileri, tüketiciyi, ustayı oynatabiliyor ve ürünlerimizi, hizmetlerimizi, onların deneyimi ile tanıtabiliyoruz. Daha objektif, daha gerçekçi olabilmek adına, reklam yüzümüz olan tüketiciyi özellikle diğer marka kullanıcıları arasından seçtik. Kampanyamızda, gerçek kişilerle, hakiki deneyimleri anlatıyoruz.”