Visa İnovasyon Programı’nın üçüncü dönemine seçilen 6 girişim

Visa ve Hackquarters ortaklığında hayata geçen Visa İnovasyon Programı’nın üçüncü dönemi başladı. Yeni dönemle birlikte programa katılan fintech’ler, Visa’nın Güneydoğu Avrupa bölgesindeki iş ortakları ve uzmanlarla ile çalışma fırsatı elde edecek.

Türkiye’nin dijital ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak amacıyla yürütülen Visa İnovasyon Programı üçüncü dönemine Türkiye’den 6 yeni fintech ile start verdi.

Fintech’ler 6 ay sürecek programda mentorlardan ürün ve hizmetlerini geliştirecek eğitimler alacak, Visa Developer Platform üzerinden Visa API’lerine erişim sağlayacak, Visa’nın yerel ve global iş ağındaki uzman, banka, e-para kuruluşları ve üye işyerleri ile bir araya gelecek.

3. dönemle birlikte ayrıca Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki Visa İnovasyon Programları tek bir çatı altında toplanarak bölgesel bir hale geldi. Bu genişleme ile birlikte Visa İnovasyon Programı, katılımcı fintech’lere daha geniş bir çapta kaynak, akran ağı, mentörlük kapasitesi ve bölgedeki finansal kuruluşlar ile iş ortaklığı olanağı tanıyacak.

Daha geniş bir bilgi ve iş ağı yaratmayı hedefledik

Pandemi döneminde dijital ödemelere talebin artmasıyla beraber, dijitali her kesim için ulaşılabilir hale getiren yeni oyuncuları desteklemenin daha da önem kazandığını belirten Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman, “Visa İnovasyon Programı ile iki sene önce ülkemizde ödemeler ekosisteminin büyümesi ve çeşitlenmesi amacıyla yola çıkmıştık. Geçtiğimiz iki dönem programımıza katılıp başarıyla tamamlayan fintech’lerden yurt dışına açılanlar, yeni ürünler ortaya çıkaranlar, yerel ve uluslararası iş ortaklarımızla beraber çalışmaya başlayanlar oldu. Programımız 3. döneminde kapsamını genişleterek Güneydoğu Avrupa’da bölgesindeki diğer Visa İnovasyon Programları ile birleşiyor. Bu sayede İstanbul, Sofya ve Atina’yı kapsayan daha geniş bir bilgi ve iş ağı yaratmayı hedefledik. Programın bölgesel olarak genişlemesinin fintech’lerin geliştirdikleri yerel çözümleri uluslararası pazarlara ihraç etmeleri yolunda da fayda sağlayacağına inanıyoruz.”

Hackquarters CEO’su ve Kurucusu Kaan Akın, “Girişim ekosistemini gururla destekleyen Hackquarters olarak, azimli fintech kurucularının en yenilikçi kurumsal ortaklarla bağlantı kurmalarına yardımcı olma konusunda tutkuluyuz. Hackquarters, Türkiye’de 3 yıldır Visa İnovasyon Programını uyguluyor, diğer deyişle küresel bir finans lideriyle karşılıklı fayda sağlayan bir ortaklığa dayalı iş birliğini artırmaya devam ediyor. Fintech girişimlerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olan Visa İnovasyon Programı, küresel inovasyon ağına, finansmana ve ticari uzmanlığa erişim sağlıyor; sağlam örnekler oluşturuyor ve müşterileri deneyimlerini yeniden şekillendiriyor” dedi.

Visa İnovasyon Programı’nın üçüncü dönemine Türkiye’den dahil olan fintech’ler:

  • FineDine: Dijital menülerle restoranların satış ve müşteri memnuniyetini arttıran yapay zekaya dayalı sipariş yönetim platformu.
  • Fintegre: Perakendecilerin müşterilerinin alım gücünü arttıran finansal çözümler sunan platform.
  • HASO: İş yerlerinin, bankacılık sistemi dışında kalan segment ve tüketicilere ulaşmasını ve tüketicilerin herhangi bir kredi ilişkisi olmadan “Şimdi Al Sonra Öde” yapmasını sağlayan, üye işyeri ve tüketicilere yönelik risk yönetim platformu.
  • Norma: Mikro-KOBİ’lere ve Freelancer’lara bankacılık ve iş yönetim çözümleri sunan finansal servisler platformu.
  • Paratic: Tüm banka hesaplarını, işlemleri tek ekranda görmeyi, tek bir platform üzerinden yönetmeyi, banka hesaplarına ek olarak POS işlemleri, API çözümleri, entegre ERP, toplu ödemeler, toplu tahsilatlar sağlayan platform.
  • SoliPAY: Şehirlerin ulaşım hizmetlerine ve üniversitelerin kampüs ihtiyaçlarına odaklanan çözümlerle insanların tüm ihtiyaçlarını tek kartla karşılamaya odaklanan akıllı şehir çözümleri sunan bir platform. İnsanların günlük yaşamlarına hız ve kolaylık katan donanım ve yazılımlar geliştiriyor.

Fintech’ler program süresince Hackquarters ekibiyle aynı ofisi paylaşıp girişimcilik ekosisteminde ticarileşme ve müşteri geliştirme desteği alacaklar. Yalın Girişimcilik, İnsan Odaklı Tasarım, Veri Güvenliği ve Regülasyon gibi konularda eğitimlerini tamamlayacak, program sonunda yatırımcı buluşmaları gerçekleştirecekler.