Pandemi ile birlikte hayatlarımızda pek çok açıdan önemli değişiklikler oldu ve bazıları kalıcı olacaklar gibi görünüyor.
Bunlardan biri de beklenmedik zor zamanlara karşı, imkanlar elverdiği ölçüde, finansal açıdan hazırlıklı olmak. Son dönemin en popüler finansal varlıkları ise, en meşhuru Bitcoin olan kripto (dijital) paralar şüphesiz.
Statista’nın 2020 Küresel Tüketici Araştırması
Statista’nın 2020 Küresel Tüketici Araştırması sonuçlarına göre, en çok kripto para sahibi veya kullanıcısı olan ülkeler sıralamasında Türkiye 4. sırada. Ülkemizden ankete katılan katılımcıların %16’sı kripto para sahibi olduklarını veya kullandıklarını söylüyorlar. İlk 3 sırayı Nijerya, Vietnam ve Filipinler alırken, 5. sırada Peru, 6. sırada ise İsviçre var. Sıralama, Hindistan, Çin, A.B.D., Almanya ve Japonya ile devam ediyor. Hal böyle olunca, sayıları hızla artmakta olan dijital para sahipleri için, 8 bini aşkın ve her geçen gün hızla çoğalmaya devam eden, değerleri oldukça volatif (değişken) olan kripto paralar arasında, kendi portföylerinin anlık değerlerini kolay bir şekilde takip etmek de önem arz eden bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor tabi.
Finansal varlıkları tek platformda toplayan uygulama: Paramla
Bu ihtiyacı da karşılamak üzere kurulan Paramla uygulaması, popüler kripto paralar da dahil olmak üzere, kullanıcıların tüm finansal varlıklarını tek bir noktadan, kolayca takip etmelerini sağlıyor; finansal varlıkların toplam değerini, istenilen para birimi cinsinden ve yüzdesel dağılımı ile, cep telefonundan kullanıcıya ulaştırıyor. Üstelik kullanıcının kimliğine ilişkin hiçbir bilgi sormuyor ve saklamıyor.
“paramla” uygulaması ile, Türk Lirası, Döviz (78), Altın-Gümüş (13), Hisse Senedi (400) ve Kripto Para (96) kategorilerinde sahip olunan tüm varlıkların değerlerini, istenilen para birimi cinsinden, sade, kullanışlı ve güvenilir bir kullanıcı deneyimi ile, kolayca takip etmek mümkün. Uygulama dili Ayarlar ekranından Türkçe veya İngilizce olarak seçilebilirken, para birimi tercihi de aynı ekran üzerinde kolaylıkla düzenlenebiliyor.
Piyasa veri sağlayıcısı Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. ile entegre çalışan “paramla” (Paramla Finansal Danışmanlık A.Ş.), 2007 yılından itibaren, GittiGidiyor’un eBay’e satış süreci de dahil olmak üzere çok sayıda şirketin CEO’luk görevini başarı ile sürdürmüş olan Cenk Angın tarafından Ocak 2021’de kuruldu.