İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun güçlerini birleştirerek hayata geçirdiği ve İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştiren girişimcileri destekleyecek #GameTech programında finale yaklaşılıyor.
Girişimcileri, Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang sahnesinde 350.000 TL’lik ödül beklerken #GameTech programına sadece 2 ayda 210 proje başvurusu gerçekleşti. Değerlendirmelerde 40 girişim İTÜ Çekirdek’e kabul edilirken yükselen girişimcilerin sahnesi Big Bang 3 Aralık 2020 tarihinde online olarak gerçekleşecek.
Oyun teknolojileri alanında inovatif teknolojiler geliştiren girişimcilerin desteklenmesi, küresel oyun dünyasına girişin kolaylaştırılması, oyun sektöründe yeni istihdam alanları açılması ve yatırımcıların dikkatinin bu yöne çekilebilmesi hedefleriyle açılan #GameTech programına bugüne kadar 210 girişimci başvururken, bilişim sektöründe Türk girişimcileri destekleyen İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ne 40 girişim kabul edildi. Girişimcileri, her yıl İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang sahnesinde 350.000 TL’lik ödül bekliyor.
Ağustos ayında duyurusu yapılan #GameTech programına oyun geliştiren, oyun sektörüne kurguladığı iş modeli ile değer katan, oyun deneyimini iyileştiren; kısacası teknolojisi ile oyun sektörüne katkı sunacak girişimler seçilirken, başvuruda bulunan 210 girişimciden 40 girişim İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ne kabul edildi.
Yüksek sayıdaki başvurular hakkında konuşan İTÜ ARI Teknokent Direktörü ve İTÜ Çekirdek’in Kurucusu Arzu Eryılmaz, “İTÜ Çekirdek olarak her teknoloji dikeyine açık bir kuluçka merkezi olmamıza rağmen özellikle bazı dikeylerde farkındalık yaratmayı amaçlıyor ve bununla ilgili çağrılarda bulunuyoruz. Oyun teknolojileri alanında vizyoner bir bakış açısıyla paydaşımız olan Teknoloji ile Üretelim Platformu ile oluşturduğumuz GameTech dikeyimiz sadece 2 ayda 210 başvuru aldı. Bu rakam oyun sektörüne sunmak istediğimiz katkı için gerçekten umut verici. Elde ettiğimiz başarının da gücünü arkamıza alarak GameTech dikeyinde değer yaratmaya devam edeceğiz. Oyun teknolojileri ile ilgili girişimi olan girişimcilere çağrıda bulunuyorum; gelin birlikte büyük bir sinerji ile büyüyelim!”dedi.
Yükselen değer teknoloji girişimciliği
Tüm dünyada bilişim sektörünün teknolojide ve oyun alanında yaratıcı yenilikleri hız kesmeden devam ederken, teknoloji girişimciliği ülkelerin kalkınması açısından ekonomiye değer katma potansiyelini yükseltmeyi sürdürüyor.
“Teknoloji ile Üretelim” Platformu
Lenovo’nun girişimiyle FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, Başarsoft, Arena Bilgisayar, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Bilgisayar’ın bir araya gelerek kurduğu Teknoloji ile Üretelim Platformu, ülkemizde katma değerli üretimin artması ve toplumsal kalkınmayı desteklemek üzere her kesimin teknolojiyle üreten tarafta olmasını hedeflemektedir. Bu amaçla platform, teknolojiyi üretim amacı olarak kullanmayı teşvik eden olanaklar sağlayacak projeler gerçekleştirmektedir.