İnsan ve hayvanlar için, kanser ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere her türlü hastalığa karşı ilaç, aşı geliştirme ve biyoinformatik alanlarında faaliyet gösteren Vaccizone, ABD, Avrupa, Çin ve Japonya olmak üzere dört dünya bölgesinde patentli ASC mikrokürecik antijen taşıma teknolojisi ile Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından yatırım alarak tüm dünyaya açılmaya hazırlanıyor.
İnsan ve hayvanlar için, kanser ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere her türlü hastalığa karşı İlaç ve aşı geliştirme, farmakoloji, biyoteknoloji, genetik, genomik, bilgisayar yazılım ve biyoinformatik alanlarında faaliyet gösteren ve 2020 yılında kurulan Vaccizone, geliştirilmesi 15 yıl süren ve ABD, Avrupa, Çin ve Japonya olmak üzere dört dünya bölgesinde patentli ASC mikrokürecik antijen taşıma teknolojisiyle Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından yatırım aldı. Vaccizone, patentlerinin tescillenmesi ile Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki ilk triadik patentini aldı.
2019 yılında Keiretsu Forum melek yatırımcısı Dr. Alper Türken’in desteği ile yola çıktıklarını belirten Vaccizone Kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören; “Geliştirmekte olduğumuz SARS-COV 2 (COVID-19) aşısı ile teknolojimiz kendini ispat etmiş olacak. Bu başarımızla sektörün önde gelen üreticileriyle hedeflemiş olduğumuz hastalıklar çerçevesinde stratejik ortaklıklar geliştirmeyi planlıyoruz. Covid-19 aşı geliştirme programı kapsamında Faz-I aşamasına gelmek üzereyiz. Teknolojimizin sağladığı en belirgin avantajlardan olan oda sıcaklığında muhafaza edilebilir aşılar sayesinde pandeminin bitmesinde etkin bir rol oynayacağımıza inanıyoruz. Melanom immün tedavi çalışmalarında preklinik aşamadayız.
Sürdürülebilir/organik hayvancılık sektörü için de aşı projesi üzerinde çalışmaktayız.” dedi.
Özören, hedeflerinin 3-5 yıllık bir vadede NASDAQ’ta halka arz gerçekleştirerek finansal bağımsızlığımızı tümüyle kazanmak ve Türkiye’den çıkan uluslararası alanda rekabet edebilen öncü bir biyoteknoloji markası olabilmek olduğunu belirtti. Özören; Kereitsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından aldıkları yatırımla, Vaccizone’nin teknolojisinin özellikle Asya, Afrika ve Güney Amerika gibi soğuk zincire erişimin sınırlı olduğu coğrafyalarda önemli bir fark yaratacağına inandıklarını sözlerine ekledi.”