Kamu, İsci ve İsveren İsimizin Yarinini Ortak Paylasim Forumu nda Konusacak

TİSK, çalışma hayatının Davos’u kabul edilen Ortak Paylaşım Forumu’nun ikincisini 15- 16 Ekim’de düzenleyecek. ‘Birlikte Mümkün Türkiye’ sloganı ve ‘İşimizin Yarını’ ana teması ile düzenlenecek olan forumda kamu, işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecek. Forumda, sanayi odaklı işgücü dönüşümü, işimizin yarınında kadının geleceği ve yeni nesil sendikacılıkta dijital dönüşüm gibi konular ele alınacak.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yaptığı açıklamada çalışma hayatını temsil eden tüm tarafların ortak bir gelecek için hareket etmesinin önemini vurguladı. Akkol, “Kamu, işçi ve işverenden oluşan üçlü sac ayağının ortak hareket etmesi halinde her şeyin üstesinden gelinebileceğine inanıyorum.” dedi.

Etkinlik hakkında bilgi veren TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, teknoloji, dijitalleşme, sanayi 4.0 gibi kavramların iş yapış biçimlerini değiştireceğini ve çalışma hayatının geleceğini belirleyeceğini kaydetti. Akkol, bu değişime ayak uydurmak için çalışma dünyasının tüm taraflarının bir arada, ortak bir gelecek için hareket etmesinin önemini vurguladı. “Kamu, işçi ve işverenden oluşan üçlü saç ayağının ortak hareket etmesi halinde her şeyin üstesinden gelinebileceğine inanıyorum. Teknoloji ve dijitalleşme işimizin yarınını belirleyecek. Salgının getirdiği yeni normal de bunu hızlandırdı. Forumda tüm bunlara odaklanarak, ‘işimizin yarını’ için yeni bir perspektif çizeceğiz. Bu vesile ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve tüm katılımcılarımıza destekleri için şimdiden kalpten teşekkür ederim.” dedi.

Çalışma Hayatından En Geniş Üst Düzey Katılım

TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Ortak Paylaşım Forumu’nun canlı açılış oturumunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan yer alacak.

Aynı zamanda, Ortak Paylaşım Forumu bu yıl, uluslararası çalışma hayatının küresel örgütlerinin de üst düzey katılımına ev sahipliği yapacak. Küresel örgütler, Türkiye’de bu denli geniş bir katılımla ilk kez bir araya gelecek.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharran Burrow, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü (tedviren) Alvaro Rodriguez, BusinessEurope Genel Direktörü Marcus Beyrer, Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Üyesi Murat Sönmez ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Direktör Yardımcısı Biljana Radonjic’in katılacağı forumda salgının küresel etkileri, uluslararası işbirliği ve gelecek dönemde atılması gereken adımlar ele alınacak.

Online ve mobilden takip edilebilecek etkinlik Türkiye’de ilk kez kullanılacak bir teknoloji ile gerçekleştirilecek

Ortak Paylaşım Forumu programı, Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri ile foruma özel kurulan stüdyolardan yayınlanacak.

Bu teknolojiler sayesinde kurulacak dijital “Birlikte Mümkün Meydanı” forumda katılımcılara ev sahipliği yapacak.

Ayrıca, etkinlik mobil cihazlar üzerinden de takip edilebilecek. Etkinliğe özel tasarlanan bir uygulama ile katılımcılar interaktif bir forum deneyimi yaşayacaklar.

İşimizin Yarınına ilişkin özel konuşmacıların da yer alacağı forumun ilk günü herkese açık olarak gerçekleştirilecek. İkinci gün ise, bir araya gelen sosyal paydaşlar işimizin yarınında sanayi odaklı işgücü dönüşümü, işimizin yarınında kadının geleceği ve yeni nesil sendikacılıkta dijital dönüşüm gibi konuları tartışacak.