4 yeni ve 3 mevcut girişimine toplamda 12 milyon liralık yatırım yapmayı hedefleyen GBA, yatırım alanı olarak ise yapay zeka, no code, B2B Saas platformlarına göz kırpıyor.
Galata Business Angels (GBA), ilk çıkışını Sequoia Capital yatırımı öncesinde toplamda 3,1 milyon dolar yatırım alan Insider’la yapmıştı. Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları tarafından kurulan platform, bu girişime 215 bin dolar yatırım yaptığını hatırlatalım. Ayrıca GBA yatırımcıları, dolar bazında bakıldığında 30, lira bazında bakıldığında ise 96 kat çarpanla çıkmıştı.
2011’de kurulan GBA’nın portföyünde 27 şirket bulunuyor. Platformun genel sekreteri Ata Uzunhasan, “B2B Saas ve pazaryeri girişimlerine verdiğimiz desteklerde çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu başarılı yatırımların başında Insider, Garaj Sepeti, Fazla Gıda, Dekopasaj, Tutumluanne, Denebunu ve Alotech geliyor” diye konuşuyor ve ekliyor: “Bu seneki hedefimiz 4 yeni ve 3 mevcut girişimimize toplamda 12 milyon liralık yatırım yapmak.” GBA yatırım alanı olarak ise yapay zeka, no code, B2B Saas platformlarına göz kırpıyor.
Bir şirkete nasıl yatırım yapılıyor?
GBA bir şirkete yatırım yapmak için çok basamaklı bir yapı kullanıyor. Her girişim önce GBA ekibiyle sonrasında bir veya iki yatırımcımızla görüştükten sonra GBA’nın aylık sunumlarına çıkma fırsatı yakalıyor. Sunum sonrasında ilgi olduğu durumda ortalama 3 aylık süreçte yatırımı kapatıyor. Yatırımın yanında, network ve mentorluk desteği de girişimleri ileri taşımasını kolaylaştırıyor. Uzunhasan, “Pandeminin bir girişimin hayatında kısa vade olduğunu düşünüyorum. GBA olarak girişimcileri dinlemeye pandemi süresince devam ettik. Bu dönemde uzaktan eğitim, sağlık ve çalışma konuları da radarımıza girdi” diyerek yeni dönemin nasıl şekillendiğini anlatıyor.