Desk360: Bulut tabanlı müşteri destek platformu

Teknasyon’un teknoloji ekibi tarafından geliştirilen Desk360, bulut tabanlı bir müşteri destek platformudur.

Desk360, sunduğu 11 farklı kanal entegrasyonu sayesinde, markalara farklı platformlardan gelen tüm müşteri mesajlarını tek bir ekran üzerinden yönetebilme imkanı tanır. Bu kanallar; Web Bize Ulaşın Sayfaları, E-posta, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya kanalları, WhatsApp ve Canlı Sohbet gibi anlık iletişimin sağlandığı kanallar, App Store, Google Play Store ve Huawei AppGallery gibi kanallar ve Uygulama İçi Mesaj Kutusu kanalıdır.

Web İletişim Sayfaları dediğimiz, tüm web sitelerinde bulunan iletişim sekmesi altında şirket bilgilerinin yer aldığı sayfadır. Burada genellikle bir form alanı bulunur ve müşteriler mesajlarını bu formu doldurarak iletişime geçmek istedikleri firmaya gönderirler. E-posta kanalı ise tüm müşterilerin bir firmayla iletişime geçmek için e-posta kanalı vasıtasıyla mesaj göndermesi anlamına gelir.

Desk360’ın entegrasyon imkânı sağladığı sosyal medya kanalları ise Facebook, Instagram ve Twitter olarak üç kola ayrılır. Facebook ve Twitter’da tüm bahsetmeler, duvar yorumları ve DM’ler Desk360’ta yönetilebilir. Instagram ise yalnızca bir gönderiye yapılan yorumları kapsar, DM opsiyonunu kapsamaz.

Canlı destek verilen iletişim kanalları WhatsApp, Canlı Sohbet eklentisi ve FB Messenger mesajlarını kapsamaktadır. Bu kanallardan gelen tüm müşteri mesajları, diğer kanallardan farklı olarak anlık ve canlı olarak takip edilir.

Uygulama mağaza entegrasyonları ise mobil uygulamaya sahip şirketler için kolaylık sağlar. Kısacası; App Store, Google Play Store ve Huawei AppGallery üzerinden mobil uygulamalara yapılan tüm mağaza yorumları, değerlendirmeler ve puanlamalar tek bir ekran üzerinden takip edilip yanıtlanabilir.

Uygulama İçi Mesaj Kutusu entegrasyonu ise mobil uygulaması olan firmalar için bu uygulamaların içinde konumlandırılacak bir mesaj kutusu imkanı sağlar. Kullanıcılar, geliştiricilere bu mesaj kutusu sayesinde anında ulaşabilir, sorun veya geri bildirimlerini bildirebilir.

Entegrasyonu yapılan kanallardan gelen tüm müşteri mesajları Desk360 gelen kutusunda toplanır. Müşteri temsilcileri, platformlar arası geçiş yapmadan tüm mesajlara tek sayfa üzerinden cevap verebilir. Ayrıca, müşteri temsilcilerine belirli görevler atanabilir. Örnek olarak, A kişisi yalnızca Twitter kanalından gelen destek taleplerini yanıtlasın veya B kişisi yalnızca Rusça dilinden gelen talepleri yönetsin şeklinde görevler atanabilir.

Desk360 talep hacmi ve temsilci performansı özelinde de gelişmiş raporlamalar sunar. Gerçek zamanlı kontrol paneli sayesinde, günlük hangi ürüne kaç talep geldiği, bu taleplerin kaçının çözüldüğü veya kaçının çözülmeyi beklediği gibi anlık verilere ulaşılabilir. Daha detaylı ve eskiye dönük verilere ise Raporlar sayfasından ulaşılabilir.

Desk360 rakiplerinden farklı olarak uygun fiyat avantajı sunar, kendi müşterilerinin geri bildirimleriyle sürekli kendini geliştirmeye devam eder, ayrıca hantal ve kullanması zor arayüzlere sahip rakiplerine göre çok daha kolay kullanımlı, sezgisel öğrenilen bir arayüz sunar. Yani, Desk360’a kaydolan biri, önce platformu öğrenmek zorunda kalmadan, tüm özellikleri kaydolduğu anda içgüdüsel olarak kullanmaya başlayabilir.

Desk360’ı diğer platformlardan bir adım öne çıkaran bir başka özellik ise müşterilerin geri bildirimlerini ciddiye alması, istenilen geliştirmeleri kısa zaman içinde yapıp canlıya alabilmesidir. Üstelik tüm bu ekstra geliştirmeler için ek ücret talebinde de bulunmaz.

Son olarak, Desk360 çok kullanılan tool’lara üçüncü parti platformlar ile entegre edilmez. Slack, Trello, JIRA gibi tool’lara doğrudan entegrasyon imkânı sağlar. Böylece, ek bir ücret ödemeden ve platformlar arasında geçiş yapmadan tüm entegrasyonlar yalnızca Desk360 üzerinden halledilebilir.