Clubhouse benzeri ses tabanlı yerli sosyal ağ: Mahal

Yerli girişim Mahal, çeşitli konulardaki sesli odalarda konuşma imkanı sağlayan Clubhouse benzeri ses tabanlı bir sosyal ağdır.

Connected2me kurucusu Ozan Yerli tarafından Ankara’da kurulan Mahal, şu anda  Android platformlarda hizmet veriyor. Yakında iOS cihazlarda çıkması bekleniyor.

Yerli Clubhouse: Mahal

Mahal’ı kullanmak için uygulamayı indirdikten sonra davetiye sistemi ile içeri kabul ediliyorsunuz. Bir arkadaşınızın size referans olması gerekiyor. Daha sonra arkadaşlarınızı sisteme davet edebiliyorsunuz. Uygulamanın içindeyken ilgilendiğiniz konulardaki kanallara girerek dinleyici veya konuşmacı olarak katılım sağlayabiliyorsunuz.

Ozan: “50 milyon kullanıcıya ulaşan Connected2.me ile sahip olduğumuz deneyimle kullanıcıların severek kullanmaya başladığı ses tabanlı bir sosyal ağ geliştirdik. Özellikle pandemi sürecinde insanların sesli iletişim ihtiyacının arttığını gözlemledik. Biz de en doğal iletişim halimiz olan ses tabanlı bir sosyal ağ geliştirdik. Son dönemde özellikle mobil uygulama alanındaki gelişmelere rağmen ses tabanlı platformlar yeni çıkmaya başladı ve bu alana yapılan yatırımların ileride çok büyük geri dönüş sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca ses bazlı içerik üreten ve pandemi döneminde yine sıkıntı yaşayan müzik ve eğlence sektöründeki başarılı isimlere de bir gelir modeli sunarak evlerinden takipçilerine çok rahat ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz.” dedi.

Ozan, ürettikleriyle değer önerisiyle ilgili de: “Clubhouse’dan farklı olarak Android platformuna yönelik teknolojimizi tamamladık. Yapısı gereği Android üzerine gerçek zamanlı ses uygulaması geliştirmek oldukça güç. Deneyimimiz sayesinde başarıyla kendi ses platformumuzu geliştirdik. Ayrıca baştan hem iOS hem Android tabanlı çalışacak şekilde hazırladığımız için yakın zamanda iki platformda da hizmet vermeye başlayacağız. Türkiye pazarını hedeflediğimiz ve bu pazarda çok iyi bir deneyimimiz olduğu için rakiplerimizin Türkiye’de sunamayacağı gelir modeli sistemleri geliştirmekteyiz. Bu sayede başarılı Türk içerik üreticiler ve yayıncılar, uygulamamızdan gelir elde edebileceklerdir.

Mahal’ın hedefleri

Ozan: “Türkiye’de ve global pazarda en çok kullanılan mobil platform Android. Bu nedenle ilk amacımız Dünya çapındaki Android kullanıcılarının severek kullandığı bir ses platformu haline gelmek. Şu andaki hızlı büyümemiz kullanıcıların platformumuzu çok beğendiklerini gösteriyor. İkinci aşamada ise iOS uygulamamızla birlikte her iki platforma da hizmet veren en büyük ses platformu olmayı hedefliyoruz. Ayrıca gelir modelimiz sayesinde ses alanında başarılı içerik üreticilere de gelir elde etme imkanı sağlayan tek platform olacağız.

Mahal uygulamasına yaklaşık 1 milyon dolar kaynak ayrılmış. Ozan, çalışmalarını şu an Silikon Vadisi’nde sürdürüyor. Uygulama için vadideki yatırımcılarla da görüşmeler içerisinde olduğunu dile getirdi.