Ultravisual’ın kurucuları tarafından hayata geçirilen Anima, sanatçıların dijital kreasyonlarını daha büyük bir dijital sahneye taşımalarına ve artırılmış gerçeklikte NFT’lerin geleceğinin nasıl göründüğünü anlamaya yardımcı oluyor.
Flipboard’un 2014 yılında satın aldığı fotoğraf ve video uygulaması Ultravisual’ın kurucuları tarafından hayata geçirilen Anima, sanatçıların dijital kreasyonlarını daha büyük bir dijital sahneye taşımalarına ve artırılmış gerçeklikte NFT’lerin geleceğinin nasıl göründüğünü anlamaya yardımcı oluyor.
Şirket, tohum öncesi yatırım turunda Coinbase Ventures, Divergence Ventures, Flamingo DAO, Lyle Owerko ve Andrew Unger‘den 500 bin dolar yatırım aldı.
Şirketin kurucu ortağı Alex Herrity, NFT’lerin spekülatif bir pazar olmaktan uzaklaştıkça, bunun sağlıklı olduğunu ve özellikle kendileri gibi şirketler için iyi olduğunu düşündüğünü söylüyor. Herrity, daha ulaşılabilir şeyler yapmak istediklerini de sözlerine ekliyor.
Aslında Anima, dijital nesnelerin gerçek dünyayla etkileşime girmesi için yollar bulmayı hedefliyor. NFT‘lerin ne olduğunu daha önce birçok kez sizlere aktarmıştık. Ancak kısaca özetlemek gerekirse NFT, özel bir kriptografik token türü. Kopyalanamıyor ve türünün tek örneği. NFT’nin özgün ve biricik olması, karşılıklı olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açıyor. Bu durumda NFT’ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilir ve eserlerin kopyalamasının önüne geçiliyor. NFT sanat eserleri ise haliyle tamamen dijital. Anima, bu dijital dünyayı artırılmış gerçeklik yoluyla gerçek hayata entegre etmek istiyor. Ancak şirket, bunu tam olarak yapacağını henüz net bir şekilde aktarmıyor.
Anima ekibi, dijital sanat nesnelerini artırılmış gerçeklik dünyasına getirme konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Gelecek ayın sonlarında ConsenSys’in Palm platformuna dayalı bir pazar açtıkları ve gelecekteki ortaklıklarını daha fazla sergilemeyi umdukları için de birkaç sanatçıyla iş birliği yaptılar. Bu iş birliklerine buradan ulaşabilirsiniz.