GlobalWebIndex’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre, çalışanların %23’ü evden daha sık çalışmak istediklerini belirtiyor. Araştırma sonucuna göre, evden çalışma eğiliminin yükselmesiyle birlikte dijital pazarlama ihtiyacı artacak ve işletmeler pazarlama etkinliklerini daha fazla dijital tarafa kaydıracak.
Dijitale Yatırım Yapan Kazanıyor
McKinsey tarafından yayımlanan yeni normalde müşteri memnuniyeti ile ilgili araştırma, tüm işletmelerin COVID-19‘un değişen tüketici davranışları üzerinde yarattığı etkinin doğrudan sonucu olarak iş modellerini dijital olacak biçimde değiştirdiklerini gösteriyor. Araştırma, pandemi döneminde dijital pazarlama yatırımlarına ağırlık veren işletmelerin, müşteri sadakati konusunda kalıcı avantajlar sağlayacağına dikkat çekiyor.
Tüketiciler, Alışverişe Ayırdıkları Zamanlarının %60’ını İnternette Harcıyor
Google ve Ipsos’un gerçekleştirdiği Global Perakende Araştırması’na göre, tüketicilerin alışverişe ayırdıkları zamanın %60’ını internette harcadıklarını belirten EG Bilişim Teknolojileri CEO’su Gökhan Bülbül, dijital pazarlamanın artık opsiyon değil, mecburiyet olduğunun önemine dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Alışveriş tercihleri değişmeye başladı. Artık işletmeler, ürünlerini, çözümlerini tanıtmak için daha proaktif davranmak ve internette seslerini duyurmak zorundalar. Geçmişte dijital pazarlamaya yatırım yapmak, rekabette öne geçmek, daha fazla ciro yapmak için tercih edilen bir araç gibi görülüyordu. Kısa vadede olmasa bile, orta vadede şirketler için dijital pazarlama var olup olmama konusuna dönüşecek.”
Perakende, Dijitale Yöneliyor
COVID-19 krizinde deneyim olarak diğer ülkelerden birkaç hafta önde olan Çin’den örneklere de yer verilen araştırma, bu ülkede tüketicilerin harcamalarının halen normale dönmediğine dikkat çekiyor. Perakende satış işlemlerinin %20 ile %50 oranında düştüğü Çin’de, perakende satış mağazalarında azalan yoğunluk, dijital kanallara doğru kayarken dijital kanalların güvenilirliği de artıyor.