Bayer’in girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla küresel çapta yürüttüğü Girişim Hızlandırma Programı’nın Türkiye ayağı G4A Turkey’e seçilen 9 girişim açıklandı
Koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirilen ve sağlık, tarım, radyoloji ve çevre sağlığı (haşere ve kemirgen mücadelesi) ile kurumsal fonksiyonlara yönelik dijital çözümler sunan ve fikir aşamasını geçen, yalın bir ürüne, prototipe ya da ileri seviye bir girişime sahip olan çok sayıda girişimcinin başvurduğu programa bu yıl 9 girişim jüri tarafından seçildi. 6 girişimin 60’ar bin TL hibe ile destekleneceği programda seçilen tüm girişimler, 100 günlük online eğitim programı ve mentorluk desteği alacak. Ayrıca Bayer sunduğu iş birliği imkanı ile programa katılmaya hak kazanan girişimlerin networklerini genişleterek ürünlerini geliştirmelerine katkıda bulunacak.
Girişim ekosisteminin önde gelen isimlerinin yanı sıra Bayer’in üst düzey yöneticilerinin yer aldığı jürinin seçtiği 9 girişim arasında Agcurate, Albert Health, DestekBizden, Enbiosis, Elegan Tech, Hevi, Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik, SOYL-GEL ve To Do yer alıyor.
G4A Turkey 2020’ye seçilen girişimler:
Agcurate
Agcurate, çiftçilerin ve bağlı endüstrilerin güvenle karar alabilmesi için dünya çapında bütün tarım alanlarını yıl boyunca uydu görüntüleri ile her 5 günde bir gözlemler. Kendi geliştirdiği yapay zeka algoritmaları ile ekili alan, hasat durumu, verimlilik, ürün ve müşteriye yönelik indeksler dahil olmak üzere ürün tedariği için gerekli olan tüm detayları sağlar.
Albert Health
Albert sesli sağlık asistanı, kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı olurken diledikleri zaman doktorlarla online görüntülü görüşme gerçekleştirmelerine imkan sağlar.
DestekBizden
DestekBizden, Tridi Atölye’nin COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında geliştirdiği inovatif sosyal yardım platformudur. Hastanelerde doğan ürün ihtiyaçlarını, dijital üretim teknolojileri ile anında üreterek tedarik zinciri yeniden sağlanana kadarki süreçte yaşanacak kayıpları önlemeyi amaçlar.
Enbiosis
Enbiosis Biyoteknoloji sahip olduğu yapay zeka teknolojisini kullanarak mikrobiyomu modüle etmeyi ve kişiselleştirilmiş sağlık çözümleri sunmayı amaçlar.
Elegan Tech
Elegan Tech dijital tanı ve özellikle hematoloji alanında yenilikçi teknolojiler üretir. Birçok kan hastalığının daha etkin, doğru tedavi ve tanısı için çözümler geliştiren Elegan Tech, periferik yayma testinin ve diğer vücut sıvılarıyla yapılan patoloji testlerinin yapay zeka kullanılarak otomasyonu üzerinde Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini yürütür. İleri yapay zekâ teknolojisi ve elektromekanik sistemler kullanarak periferik yayma testini uçtan uca otomatize eden HEM-AI cihazı, karmaşık derin öğrenme teknikleri ve üstün teknoloji altyapısıyla birçok kan hastalığını kolayca tespit edebilir.
Hevi
Medikal görüntüleme alanında yapay zekâ tabanlı çözümler ortaya koyan Hevi, acil görüntüleme sağlar.
Radyoloji Eğitiminde Sanal Gerçeklik
Girişim; radyoloji ünitelerinde stajlarını yapan sağlık çalışanlarının, öğrencilerin radyolojik inceleme yapabilmesini, cihazı ve hastayı incelemeye hazırlamasını, inceleme için gerekli olan teknik parametreleri ve değerleri yerine getirebilmesini sağlar ve bu işlemleri yaparken X ışını üretmeden, kimseyi radyasyona maruz bırakmadan inceleme becerilerinin geliştirilmesini amaçlar. Ayrıca girişim; X ışınının yan etkilerinden korunulması ve çekimlerin tekrarlanma oranlarının azaltılması amacı ile işlem öncesinde hastaların ve hasta yakınlarının, sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak yapılacak işlem hakkında eğitilmesini amaçlar.
SOYL-GEL
Çok amaçlı bir tarım hidrojeli olan SOYL-GEL, uzun süreli su salınımı yapar, gübre ve zirai ilaç salınımıyla toprak verimliliğini ve bitki sağlığını destekler. Kompozit yapısındaki doğal nanotüplerden, gerekli minerallerin ve pestisitlerin su ile birlikte salınımını sağlar.
To Do
Vektör kontrolünde teknoloji odaklı hizmet servisleri oluşturmayı amaçlayan “Mekâna Dayalı Süreç Yönetimi Platformu ile pest ve vektör kontrol hizmet servisleri” koruyucu ve önleyici faaliyetleri ile çözüme yönelik aksiyonların tamamının sayısallaştırılmasını, oluşan bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişilmesini sağlar.