VakıfBank’ın düzenlediği hackathon Hack to the Future’ın kazanan projeleri açıklandı

VakıfBank’ın gençleri geleceği kodlamaya teşvik ettiği Hack to the Future etkinliğinin ikincisi sonuçlandı.

19-21 Mart’ta çevrimiçi düzenlenen yarışmada; En İyi Minimum Viable ProductEn İyi Sosyal GirişimEn Yenilikçi Teknolojik ÇözümEn İyi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı ve En Global Çözüm kategorilerindeki ödüller sahipleriyle buluştu. Finalde yarışan genç kadın girişimcilerin projeleri de iki ödülle taçlandı.

Yeni çağın getirdiği dijital teknolojileri merkezine alan VakıfBank, ikincisini gerçekleştirdiği ‘Hack to the Future’ yarışmasında genç yazılımcıları, programcıları ve tasarımcıları buluşturdu. Büyük ilgiyle takip edilen etkinlik, bu yıl ‘Dijital Finansın Geleceğine Yön Ver’ konseptiyle 19-21 Mart tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlendi. 84 katılımcının yarıştığı hackathon’da gençler dijital becerilerini sergileme şansı buldu.

Dereceye giren projeler

  • Puzzle ekibi: Kişiselleştirilmiş bir deneyimle dijital okuryazarlığı düşük olanları mobil uygulamalara yönlendirerek dijital kullanımı artırma ve nakitsiz bir topluma geçişi kolaylaştırma uygulaması.
  • Quakecom ekibi: Deprem sonrası yıkılan binaların konumunu, enkaz altında kalan kişi sayısını merkeze anlık olarak ileten acil durum haberleşme sistemi.
  • Segion ekibi: Araç kazası anında, sigortası olan otomobilin sigorta işlemlerini yapay zekâ destekli görüntü işleme çözümleri ile hızlandırma.
  • Milanesi ekibi: Günümüzde popülaritesi ve kullanım alanları yaygınlaşan dijital para birimlerini banka işlemleri özelinde kullanıp müşterilere bankanın kendi coinleri ile fırsatlar sunması.
  • Yatırım Tavsiyesi Değildir ekibi: Blokchain tabanlı insandan insana (peer-2-peer) micro para gönderme sistemi.

Alanında deneyimli isimler en inovatif uygulamaları seçti

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, yarışmacılar kullanıcı deneyimi, yeni nesil müşteri iletişimi, yenilikçi ürün ve hizmetler, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularını odaklanarak projeler üretti. 32 takım arasından finale kalan 10 takımın sunumları, jüri üyeleri tarafından takım yetkinliği, özgünlük, yenilikçi teknoloji, iş modeli, tasarım, ticarileşme/ölçeklenme, sunum, yapılabilirlik, sosyal fayda ve prototip kriterlerine göre değerlendirildi.

“Geleceğin yeteneklerine yatırım yapmak sosyal sorumluluğumuz”

Ödül töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz hackathon etkinliğimiz, dijitalleşme yolculuğunda hem gençlerimize destek olmak hem de onlarla aynı ufukta buluşmak için hayata geçirdiğimiz bir proje idi. Bugün ne kadar isabetli bir karar aldığımızı bir kez daha net olarak görüyorum. Çok kıymetli jüri üyelerimiz titizlikle yürüttükleri ve eminim ki çok zorlandıkları bir değerlendirme sürecinin ardından ikinci hackathon’umuzun kazananını belirlediler. Diğer bir deyişle, dijital finansın geleceğine yön vereceğine inandıkları projeyi seçtiler. Yola çıkarken ülkemizin geleceğini gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünden ilham aldık. Atatürk, “Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir” demişti. Biz de VakıfBank olarak ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan sizlere her zaman destek olmayı, gelişiminiz için uygun koşulları sağlamayı bir borç olarak görüyoruz. Bu yüzden hem bugünün hem de geleceğin yeteneklerine yatırım yapmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz.” dedi.