Apple Evden Öğrenme web sitesinde, uzaktan öğrenim konusunda yararlı videolar ve sanal konferanslar ve ücretsiz bire bir sanal koçluk seansları gibi ücretsiz kaynaklar sunuyor.
Covid-19 nedeniyle geçtiğimiz yılın ikinci döneminin büyük bir kısmında yüz yüze eğitime ara verilmiş, globalde çoğu yerde her yaştan öğrenci uzaktan eğitim görmeye başlamıştı. Corona virüs salgını ne yazık ki henüz tamamen bitmiş değil, aksine vaka sayıları dünya genelinde yine artış göstermeye başladı. Durum böyle olunca öğrencilerin okullara tam anlamıyla dönmesi de biraz zor olacak gibi görünüyor.
Apple eğitmenleri tarafından düzenlenen eğitimler, sanal konferanslar ve koçluk seansları
Apple da bu dönemde eğitimcileri, öğrencileri ve ebeveynleri desteklemek için çalışan şirketlerden. Apple Evden Öğrenme web sitesinde, uzaktan öğrenim konusunda yararlı videolar ve sanal konferanslar ve ücretsiz bire bir sanal koçluk seansları gibi ücretsiz kaynaklar sunuyor.
Bunların hepsi Apple eğitmenleri tarafından düzenleniyor. Özellikle ebeveynler için, ekran süresini kullanma, ilgi çekici bir hikaye oluşturma ve yaratıcı aktiviteler içeren kılavuzlar hazırlama ve kod yazmaya başlangıç konularında yol göstererek iPad’i öğrenim için düzenlemelerine yardımcı olacak yeni ve kullanımı kolay kılavuzlar sunuyor.
Öğrenim için kılavuzlar ve kod yazmaya hızlı giriş
Apple, Apple ile öğrenim için hızlı kılavuzlar ile öğrenim için iPad ve Mac’ten en iyi şekilde yararlanabilmek için meşgul ebeveynlere ekran süresini düzenleme, yönetme ve hikaye anlatma konularında yardımcı olunuyor. Kılavuzların her biri 5 hızlı ipucuyla yardımcı olmak için tasarlandı. Kod yazmaya hızlı giriş ile ise 10 yaş ve üzerindeki öğrenciler için tasarlanmış 10 kodlama uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalar ile birkaç adımda, bir MeeBot’u dans ettirmek ya da bir oyunu kodlamak kolaylaşıyor.
App Store’un öne çıkan eğitim uygulamaları
Bunların yanı sıra App Store’da, eğitim için AR uygulamaları başlığı altında da ilgi çekici uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamaların sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de epey keyifli olduğunu söyleyebiliriz.
Statue of Liberty: Kullanıcılara Özgürlük Heykeli’ni, bu anıtı her yerde hayata geçiren AR ve etkileyici hikaye anlatımı aracılığıyla yeni ve yenilikçi bir şekilde keşfetme imkanını veriyor.
Civilisations AR: Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara sanat ve kültürü ulaştırmak için AR teknolojisinden yararlanıyor ve kullanıcıların Antik Mısır’ın sırlarını keşfetmelerine, Rönesans başyapıtlarının altındaki gizli katmanları ortaya çıkarmalarına ve tarihsel hazinelerin kökenleri ve bunları yapan insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oluyor. Uygulamanın kişisel, sanal koleksiyonunda, aralarında Torquay Müzesi’nden bir Antik Mısır mumyası, Ulusal Müze’den Rodin’in Öpücük heykeli ve Henry Moore’un ikonik heykelleri de olan 30’un üzerinde tarihsel eser bulunuyor.
3D Bear: Anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve daha fazlası için AR tabanlı ders planlarıyla uzaktan öğrenimi başlatmaya yardımcı oluyor. Uygulama, çeşitli 3D model koleksiyonlarıyla AR sahneleri oluşturmaya, yaparak öğrenmeye ve yeteneklerini göstermeye teşvik eden eğitim görevleriyle öğrencilerin öğrenme sürecine katılmasını sağlıyor.
AR Makr: Kullanıcılara çevrelerindeki dünyayı AT teknolojisini kullanarak çizme, tarama ve fotoğrafla kaydetme imkanını veriyor. Yaratıcı bir alet kutusu işlevi gören bu uygulama, öğrencilere 2D yapıtlarını 3D nesnelere nasıl dönüştüreceklerini gösteriyor. Öğrenciler bu uygulamayla yapıtlarını istedikleri yere yerleştirebiliyor ve kaydedebiliyor, sahnelerini saklayıp arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar.
App Store’da bulunan yerli eğitim uygulamaları da bir hayli dikkat çekiyor.
Twing: Çocukların hayal gücünü ortaya çıkarmasına, merak uyandırmasına ve öğrenmeyi hızlandırmasına yardımcı olan uygulamalı bilim deneyleri, STEM projeleri ve nasıl yapılır videoları sunuyor. Herhangi bir kötüye kullanımı önlemek için en üst düzeyde veri koruması ve güvenliği ile güvenli ve emniyetli bir dijital ortam sağlayarak çocukların paylaşabileceği güvenilir topluluk oluşturuyor.
Atlas: Atlas ile her gün yeni İngilizce sözcükler öğrenebilirsiniz. Atlas, İngilizce kelimeleri telaffuzları ve eşanlamlıları ile birlikte bağlam içinde sağlıyor. Öğrendiğiniz kelimeleri uygulamak için birçok oyun egzersizleri yapabilirsiniz.
MentalUP: Eğitici ve eğlenceli beyin oyunlarıyla bilişsel becerilerinizi geliştirmeye hazır mısınız? MentalUP, University College London Institute of Education EDUCATE Programının bir katılımcısı olarak güvenilir bir bilimsel ve eğitici beyin oyunları uygulaması. MentalUP uygulaması, 4 ila 13 yaş arasındaki çocukların bilişsel gelişimini desteklemek için akademisyenler ve pedagoglar tarafından geliştirildi.
Kunduz: YKS,LGS, AYT, TYT,YDT, KPSS ve ALES’e hazırlanan ve EBA test çözümü isteyen öğrencilere çözemedikleri sorularda uzman eğitmen ağı ile ortalama 15 dakikada açıklamalı ve kaliteli çözüm desteği sağlayan bir soru çözüm uygulaması.
Tiny Minies Eğitici Oyunlar: 3-6 yaş arası okul öncesi çocuklara özel, pedagog ve gelişim uzmanları gözetiminde hassasiyetle geliştirilen Tiny Minies Eğitici Oyunlar ile çocuklar hem eğlenerek öğreniyor hem de kişiye özel planlarla zihinsel becerileri gelişiyor.
Tohum Eğitim: Bu mobil platform, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları finansman desteği ve MEB ortaklığı ile yürütülen “Eğitime Uzanan Yol” projesi kapsamında hazırlandı; platformda yer alan mobil uygulamalar ile tipik ve atipik gelişim gösteren çocukların bilişsel becerilerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu becerilere yönelik mobil uygulama içinde; dinlediğini anlama, eşleme ve nesne ayırt etme becerilerinin öğretime yönelik içerikler yer alıyor.
Kidso – Fairy Tales & Games: Kidso, pedagogların katkılarıyla özenle seçilmiş eğlenceli ve eğitici içerikler barındırıyor.
Pakodemy: Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Pakodemy, YKS yolunda nasıl sorunlar ile uğraşıyorlar, üniversite hazırlık süreci nasıl daha kolay hale getirilir gibi soruları öğrencilere sorarak tasarlandı.