Lyrebird Studio’nun Android ve iOS platformlarında, toplamda 40’ın üzerinde aktif uygulaması bulunuyor.
FaceApp’in yaşlandırma efekti gerçeğe yakın görseller ortaya çıkarınca bir anda tüm dünyada popüler olmuş, akabinde benzer birçok uygulama çıkmaya başlamıştı. Şu anda Instagram hikayeleri arasında dolanırken bile başarılı filtreler nedeniyle bazı arkadaşlarımın estetik yaptırdığını düşünüyor ve neyin gerçek, neyin sahte olduğuna ilk bakışta karar veremiyorum. Kimi zaman bu konuda eleştirel olsam da canım sıkıldığında ben de envai çeşit efekt deniyorum.
FaceApp ve benzeri uygulamalar globalde olduğu gibi hızla ülkemizde de popüler olmaya başladı. Lyrebird Studio da özellikle bu alanda, yani fotoğraf, ses ve video düzenleme odağında karşımıza çıkan yerli bir uygulama geliştirme stüdyosu.
2011 yılının haziran ayında Ömer Gündeşli tarafından kurulan Lyrebird Studio, şu anda 22 kişilik ekiple faaliyet gösteriyor. Lyrebird Studio’nun Android ve iOS platformlarında, toplamda 40’ın üzerinde aktif uygulaması bulunuyor. Lyrebird’ün Google Play Store’da daha aktif olarak faaliyet gösterdiğini ve uygulamaların genellikle bu platformda olduğunu da hatırlatalım.
Lyrebird Studio’nun geliştirdiği uygulamalar arasında çoğunlukla fotoğraf düzenleme, video ve ses düzenleme uygulamaları ile canlı filtre uygulamaları, arka plan silme ve etiket üretme gibi medya araçları bulunuyor. Platformun en çok indirilen uygulamaları ise fotoğraf düzenleme uygulamaları olarak karşımıza çıkıyor.
40 milyondan fazla aktif kullanıcı
40 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip Lyrebird Studio’nun uygulamaları, bugüne kadar 750 milyondan fazla indirildi. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Lyrebird Studio, birçok uluslararası şirketten yatırım teklifi aldı; ancak kendi kaynaklarıyla ilerleyebildiği için bu teklifleri reddetti.
Lyrebird Studio, en büyük rakiplerinin PicsArt, InShot ve FaceApp olduğunu söylüyor. Şirket, diğer benzer uygulamalardan kendilerini ayrıştıran temel özelliğin uygulamanın çok kolay bir şekilde kullanılabilir olduğunu belirtiyor. Lyrebird Studio, haftalık olarak uygulamalara düzenli yeni içerikler ekliyor. Lyrebird Studio, üyelik ve reklamlardan gelir elde ediyor.
Pandemi döneminde aylık kullanıcı sayısını ikiye katlayan Lyrebird Studio, dünyada aylık uygulaması en çok indirilen 15 şirketten biri olmayı hedefliyor. Google ve Facebook ile partner geliştirici statüsünde olan şirketin, 3 tane ödüllü uygulaması bulunuyor.