Ankara merkezli 3D görselleştirme çözümleri sunan Zibumi, Esri tarafından satın alındı

Konum zekası alanında çözümler üreten dünya lideri şirketlerden Esri, Ankara merkezli yazılım geliştirme girişimi Zibumi‘yi satın aldı. Bu satın alma süreci Aralık 2020 içerisinde tamamlandı ve satış rakamlarıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Benzersiz ve otomatikleştirilmiş 3D veri oluşturma yöntemleriyle tanınan yerli girişim Zibumi, müşterilerine “CitiGenius” uygulama ailesi olarak teslim edildi. Bu satın alımla birlikte Zibumi ve yazılım geliştirme ekibi, Esri’nin Türkiye’deki yeni Ar-Ge Merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek.

Edindiğimiz bilgiye göre Zibumi daha öncesinde oyunlar için çözümler geliştiriyordu. Çünkü zibumigames.com isimli aktif bir domaini vardı ve şimdi sitenin aktif olmadığını gördük. Daha sonrasında oyun dikeyinden ayrıldığını düşündüğümüz girişim, buradaki uzmanlığını kullanarak ve daha da global odaklı düşünerek, haritalama sektörüne yani daha geniş bir sektöre geçiş yaptı. Dolayısıyla bu genişleme ile sadece oyun değil, ihtiyaç olan tüm sektörlere çözümler üretecek.

Esri Ar-Ge Merkezi Direktörü olarak göreve atanan Erdal Yılmaz, “Yazılım ekibimizin Esri’ye entegrasyonunu, dünya genelindeki genel haritalama ve CBS topluluğuna devam eden taahhüdümüzün bir sonraki iyi atılmış bir adımı olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye ve çevresindeki bölgede iyi bilinen yerli girişim Zibumi, şirketin 3 boyutlu jeo-uzamsal verilere verimli bir şekilde bağladığı oyun motorlarından yararlanan yenilikçi görselleştirme, analiz ve simülasyon yetenekleri geliştiricisidir.

Esri yazılım geliştirme direktörü Sud Menon, “Zibumi’nin Esri’nin Türkiye’deki yeni Ar-Ge Merkezi olarak aramıza katılmasından oldukça heyecan duyuyoruz. Onların çalışmaları ile kullanıcılar için 3D CBS, oyun motorları ve hassas haritalama ve gerçeklik yakalama için fotogrametri alanlarında devam eden geliştirmelerimiz arasında güçlü bir sinerji var ve Zibumi’nun şirketimize yapacağı katkılardan şüphemiz yok.

Esri’nin kurucusu ve başkanı Jack Dangermond, “Ankara merkezli yazılım geliştirme ekibine büyük saygı duyuyoruz ve bunu teknolojimizi ve hizmetlerimizi tamamlamanın ve genişletmenin bir yolu olarak görüyoruz” dedi.