Mobil oyunlar geliştiren İstanbul merkezli oyun girişimi Veloxia, ikinci turda 3 milyon dolar yatırım aldı. Bu tura; Collective Spark, Boğaziçi Ventures, Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve bazı melek yatırımcılar katıldı.
İstanbul merkezli mobil oyun girişimi Veloxia, ikinci turda; Collective Spark liderliğinde ve Boğaziçi Ventures, Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve melek yatırımcıların katılımıyla 3 milyon dolar büyüklüğündeki yatırım turunu tamamladı.
2019 yılının Haziran ayında genç girişimciler Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından kurulan Veloxia, mobil oyun ve teknolojileri alanında küresel ölçekte yenilikçi ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Veloxia, Haziran 2020’de 440 bin dolarlık ilk yatırımını almıştı.
Kuruluşundan henüz üç ay sonra iOS ve Android platformları için ürettikleri ilk oyun olan “Space Colony: Idle” ile yaklaşık 1 milyon indirmeye ulaşarak strateji oyunları kategorilerinde üst sıralarda yer alan Veloxia, geçtiğimiz yıl 100 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip MobileX’ten yatırım almıştı.
Veloxia’nın kurucularından ve CEO’su Tugay Alyıldız, yatırım turuyla ilgili şunları söyledi: “Sürekli olarak geliştirmekte olduğumuz davranışsal ekonomi modelleri destekli altyapımız, ürünlerimizi ölçeklerken karlılığımızı ciddi ölçüde arttırıyor. Mühendislik yaklaşımlarımızla oluşturduğumuz rekabet avantajı, sektörde bizi öne çıkaran özelliklerin başında gelmekte. Collective Spark öncülüğündeki bu yatırım turu ile idle kategorisinde kazandığımız ‘know-how’u değerlendirebilmek ve yeni oyun segmentlerindeki çalışmalarımızı fonlamış olmak bizler için heyecan verici.”
Önümüzdeki yıllarda strateji/simülasyon oyunları kategorilerinde Veloxia’yı dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi haline ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Alyıldız, yazılım ekibinin üniversite yıllarında Microsoft ve Google ofislerinde çalışmış olan kadın girişimci Mehveş Altay liderliğinde büyüdüğünden bahsederek şunları ekledi: “Farklı coğrafyalarda yaşayan uluslararası ekibimizin büyüklüğü 20 kişiyi geçti ve bu yatırım turu sayesinde ekibimizi hem Türkiye hem de yurt dışında genişletmeye devam edeceğiz. Ekibimizi genişletirken kapsayıcılık ve çeşitliliğe inanarak oluşturduğumuz şirket içi kültürümüzü de korumayı amaçlıyoruz”.
Collective Spark’ın kurucu ortaklarından Görkem Oktay: “Mobil oyun kategorisi, uzun süredir ilgilendiğimiz ve farklı girişimleri dinlediğimiz bir alan olarak ön plana çıkmakta. Kuruluş aşamasından bu yana tanıdığımız ve yakından takip ettiğimiz Veloxia ekibinin potansiyeline duyduğumuz güven ile idle ve farklı kategorilerde geliştirecekleri oyunların başarılı olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda liderlik ettiğimiz yatırım turunu, stratejik anlamda değer katabilecek kurumsal ve bireysel yatırımcıları da dahil ederek kapattığımız için mutluyuz”.
Her yıl San Francisco’da düzenlenen ve oyun endüstrisinin önde gelen konferanslarından Game Developers Conference’a bu yıl Türkiye’den davet edilen tek oyun firması olan Veloxia adına konuşmacı olarak katılacak olan Alyıldız, Veloxia’nın uluslararası bilinirliğinin hızla arttığına işaret etti ve fikir aşamasından pazarlamaya uzanan her alanda güçlü bir oyun portföyü oluşturmak istediklerini de vurguladı.