Kurucu Ortaklıktan CEO'luğa Geçen Enis Cevahircioğlu Workinton'un Bugününü Ve Geleceğini Paylaştı

Kariyerini inşaat mühendisliğini mekan mühendisliğine yönlendiren bir girişimcinin CEO’luğa adım atışı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu Enis Cevahircioğlu, girişimciliğe aynı okuldan iki arkadaşıyla kurduğu Mika İnşaat çatısı altında başladı. İstanbul’da konut inşa etmeye başlayan ortakların kaderi 2011’de bir arkadaşının ortak çalışma alanı markası Arjantinli Urban Station ile ortaklık yapma teklifiyle değişti. Cevahircioğlu süreci şöyle anlatıyor: Fikir çok hoşumuza gitti. Çünkü gayrimenkul kökenliyiz. Önce Urban Station’un Avrupa, Asya ve Orta Doğu haklarını alarak işe başladık. İstanbul’da başladık. O markanın konsepti bireysel çalışanlara yönelikti. Ofisten çok kafeye yakın bir konsepti vardı. Ama niyetimiz kurumsal tarafı da içinde tutan bir konsept yaratmaktı diye konuşuyor. İnşaat mühendisliğinden mekan mühendisliğine yönlenen kariyerin yolculuğu da burada başlıyor.

Ortaklar bu hedefler ışığında 2016 yılında Levent 199, Nişantaşı – Maçka, Astoria AVM ve Kozyatağı AND Plaza’da hizmete başlayan yedi Arjantinli Urban Station şubesini   Workinton markası altında birleştirdi. Şu an İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin ve Katar’daki 18 farklı lokasyonda 15 binden fazla üyeye ve 2 binden fazla şirket müşterileri arasında yer alıyor. Şirketin portföyüne bu senin sonuna kadar Katar ve Türkiye’de yeni lokasyonlar eklenecek. Şimdiye kadar yatırım almayan şirket, yurt içinden ve yurt dışından yatırımcı görüşmelerine başladı. 

Yurt dışında önce Orta Doğu’ya açılmış olmamızın sebebi gelen talepti. Katar’da Alfardan Grup ile çalışıyoruz. Onlar bu işi Umman, Ürdün ve Dubai’ye götürmek istiyor. Bununla ilgili görüşmelere de başladık” diyen Cevahircioğlu, üyelerine coworking, sanal ofis, hazır ofis, toplantı odası ve kuluçka merkezi hizmeti verdiklerini belirtiyor. Gün içerisinde farklı sektörlerde çalışan üyeler birbirleriyle yeni bağlantılar kurarak işbirliği yapabiliyor, ihtiyaçları doğrultusunda toplantı odalarını kullanabiliyor, çoklu lokasyon ağı sayesinde günün farklı saatlerinde diledikleri şubede çalışabiliyorlar. 

Anlatmaya çalıştığımız dönüşümü pandemi yaşattı

Karantina döneminde de ortak çalışma alanlarını açık tuttuklarını söyleyen Enis Cevahircioğlu, Gelen kişilerin sayısı radikal biçimde düştü. Workinton orta ve büyük ölçekli firmalara kendi ofislerine ihtiyaç olmadığını, bu hizmeti daha küçük merkez ofislerde çalışmaları gerektiğini anlatmaya çalışıyorduk. Ama Türkiye iş hayatında muhafazakar olduğu için kurumlara bu değişiklik radikal geldi. Ama karantina sürecinden sonra kurumlar bizimle çalışmayı talep etmeye başladı. Bu alanlar sadece maliyet ya da hizmet değil, çalışanların evlerinden uzaklaşmadan kendi şirketlerindeymiş gibi çalışma imkanı sağlayan bir süreç diye konuşuyor. Covid-19 önlemleri kapsamında aldıkları önlemleri ise şöyle açıklıyor: Yüzde 30 oranında kapasitemizi düşürdük. Profesyonel firmalar aracılığıyla bütün mekanlarımız dezenfekte ediliyor. İçeride maske kullanımı zorunlu…

Rekabet nasıl şekilleniyor?

Şimdiye kadar yatırım almayan şirket, yurt içinden ve yurt dışından yatırımcı görüşmelerine başladı. Cevarhircioğlu’na göre Şu anda birçok kişi bu işe girmeye çalışıyor. Sektörde rekabet kızıştı ve 2021’de kızışmaya da devam edecek. Bunun bir avantaj olduğunu dile getiriyor ve ekliyor: Çünkü Türkiye’de pazar hala çok küçük. Ama biz bu işi ilk yapan şirketlerden biri olduğumuz için rekabette ön plana çıkacağımızı düşünüyorum.”  

CEO oldu, çünkü…

Girişimci, Workinton’un kurucu ortakları arasında olsa da şirketin CEO’su olarak görev yapıyor. Bunun sebebini şöyle açıklıyor: İçimizden birinin bu görevi üstlenmesi gerektiğine kanaat getirdik. Hızlı karar almak adına ortaklar olarak elimizi taşın altına koymalıydık.