1915ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN ORTAKLARI DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA

 1915Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesinin inşaatını kurdukları ortak girişim ile rekor sürede tamamlayan ve işletmesini üstelenen DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi, inşaat sektörünün dünyadaki referans dergisi ENR (Engineering News Record) tarafından “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde üst sıralarda yer aldılar. Liste, müteahhit firmaların bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetleri esas alınarak hazırlanıyor.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) idaresinde Yap-İşlet-Devret modeliyle tamamlanan 1915Çanakkale Köprüsü’nün inşaatını planlanandan 1,5 yıl önce 4 yıl gibi rekor sürede tamamlayan ortak girişimin üyeleri, alanlarında dünyanın en iyi şirketleri arasında gösterildiler. 

DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi, inşaat sektörünün referans dergisi ENR (Engineering News Record) tarafından, müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetleri esas alınarak hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde üst sıralarda yer aldılar.

1915Çanakkale Köprüsü’nün ortakları ilk 100’de

ENR’ın 2022 yılı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi sıralamasında 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin ortak yüklenicileri Limak 50. sırada ve Yapı Merkezi 58. sırada, Projenin Güney Koreli ortakları DL E&C 94. sırada ve SK ecoplant ise 49. sırada yer aldı. 

ENR, 1915Çanakkale Köprüsü’nü kapağına taşımıştı

1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, inşaat sektörünün lider yayını Engineering News-Record (ENR) dergisinin 27 Eylül – 4 Ekim 2021 tarihli sayısında özel bir bölüm ile yer almıştı. Dergi, projenin inşaatı sırasında kullanılan ileri teknolojileri ve üstün teknik özelliklerini yerinde ziyaretle derinlemesine inceleyerek kapağına taşımış ve 10 sayfalık özel bir bölümle projenin ortaklarına ve tüm ayrıntılarına yer vermişti.